Skip to main content

Dit seizoen krijgen we te maken met een heel bijzondere haartrend. De hair stylisten achter de schermen bij de modeshows blijven het herhalen: ‘Er is geen trend! We hebben het dit seizoen niet over lang of kort, steil of krul. Iedere man doet er goed zijn eigen haarstijl te versterken. Wees blij met wat je hebt!’.

trendy-kapsel-krullen-man-2016-trendy-hairstyle-curls-2016

Met andere woorden: heb je van nature krullend haar, ga er dan voor. Laat ze lekker groeien en style ze met voor jouw haardos geschikte haarproducten. Krullen moeten er gezond en mooi uitzien.

Heb je steil haar, overleg dan eens met de kapper op welke manier je daarvan het beste gebruik kunt maken. Steil haar leent zich voor een strakke coupe. Doe er iets mee. Haal het beste uit je haar.

Tussen krullend en steil haar zitten natuurlijk nog heel veel nuances. Het kan zelfs zijn dat je geen haar hebt of dat je kalend bent. Waar het om gaat, is dat je er het beste van maakt. We kijken dus niet naar wat anderen doen, we gaan niet voor de haarcoupe die ‘hot’ is, maar we kiezen iets dat onze eigen persoonlijkheid onderstreept.

 

hippe-kapsels-mannen-2015-4

Dat zag je bij de shows ook. Voorheen werd het haar van de modellen, of het nu om krullen of sluik haar ging, altijd op dezelfde manier gekamd en zagen de jongens eruit als ‘klonen’. Nu kijken de hair stylisten backstage allereerst naar het haartype en ook het type man dat ze voor zich hebben en vervolgens werken ze naar de stijl die de ontwerper voor die show heeft bedacht (bijvoorbeeld een retro kapsel of al het haar naar voren).

Er wordt dus niet meer blindelings een formule op los gelaten maar de stijlen worden geïnterpreteerd. Zo zagen we voor zomer 2016 op één en dezelfde catwalk vaak afwisselend krullend haar, steil haar, lang en kort haar en zelfs een totaal kaal geschoren hoofd. Zo’n verscheidenheid aan haartypes hebben we nog nooit gezien.

 

Dus: neem je haar eens onder de loep en vraag je af wat jouw stijl nu eigen is (daar is wel wat lef en zelfkennis voor nodig). Maak van je eigen stijl jouw persoonlijke ‘handelsmerk’.

 

Graag wat advies nodig? Maak een afspraak en wij kijken graag naar jouw haar en persoonlijke stijl om daar een passende coupe bij te krijgen!

mooi-kapsel-voor-mannen-met-half-lang-haar

(Bron: fotos: Pinterest)

Leave a Reply