Skip to main content

Als het buiten koud en grauw is, heeft je haar het zwaar te verduren. Niet zo gek dat je haar daarom in het najaar vaker droog, statisch of slap is. Wij geven je tips om met een mooie coupe deze periode door te komen.

How to handle: statisch haar
Veel vrouwen hebben last van statisch haar. Een goed begin is het gebruiken van een vocht inbrengende shampoo en conditioner. Daarnaast kan je qua styling ook een handig trucje toepassen. Spray wat haarlak op je kam of borstel en kam dit door je haar.  Breng hierna je haar in model en spray als finishing touch nog extra haarlak over je kapsel.

How to handle: droog haar
Vaak zijn vooral de uiteinden van je haar droog in de herfst/winter. Dit komt door een gebrek aan vocht. Gebruik dus een goede vocht inbrengende shampoo en conditioner om je haar te voeden. Ook helpt het om je haar iedere week met een haarmasker te verwennen. Zo krijgt je haar net dat beetje extra verzorging wat het in de herfst/winter nodig heeft.

In het najaar is de lucht een stuk droger en daarom maakt je hoofdhuid extra talg aan om soepel te blijven. Het resultaat hiervan is vet en slap haar. Je kunt dit oplossen door meer volume in je haar te creëren. Gebruik hiervoor een mousse. Deze breng je aan op handdoekdroog haar en kam je zo door je haaraanzet heen voor een extra volumeboost.

 

Extra haartips voor in de winter:

  • Gebruik tijdens het wassen van je haar geen heet water, maar kies voor handwarm of lauw water. Heet water droogt je haar namelijk extra uit.
  • Probeer je haar niet te vaak te föhnen, krullen of stijlen. Ontkom je hier niet aan? Gebruik dan een speciale heatspray ter bescherming tegen de hitte.
  • Gebruik na elke wasbeurt een conditioner om je haar gevoed te houden. Feitje: als je de conditioner met koud water uitspoelt, sluiten de haarschubben waardoor je haar meer vocht vasthoudt en gaat glanzen.
  • Probeer je haar niet te vaak te wassen. De kou droogt je hoofdhuid en haar namelijk sneller uit en zorgt voor meer haarproblemen. Gebruik bijvoorbeeld een droogshampoo als alternatief.

Nog meer tips nodig of een goed verzorgend product om je haar ultiem te beschermen tegen aankomende koude dagen? Kom langs of maak een afspraak bij ons in de salon.

Leave a Reply