Skip to main content

Een goede föhnbeurt geeft je haar volume en glans én zorgt dat het fantastisch zit. Maar doe je het verkeerd dan kun je haar er droger van worden. Gebruik de föhn dus met beleid! Hoe, dat lees je hier.

  1. Borstel het haar goed door nadat je het hebt gewassen, dit voorkomt klitten tijdens het föhnen. Gebruik bijvoorbeeld een antiklitborstel om pijnloos te ontklitten. (bijvoorbeeld de GHD Paddle Brush)
  2. Zorg dat je haar niet meer kletsnat is als je begint te föhnen. Ga eerst even met je handen door je haar of maak roterende bewegingen met je vingertoppen over je hoofd zodat het haar minder vochtig wordt. Dep na met een handdoek.
  3. Breng een haarproduct, zoals een mousse aan met zowel een verstevigende als een beschermende werking. De hitte kan je haar anders aantasten. (De Body Builder van Kevin Murphy is echt een aanrader)
  4. Verdeel het haar in vier vlakken en zet het vast met klemmen. Föhn per vlak van onder naar boven en pak niet te dikke plukken.
  5. Begin met föhnen bij de aanzet (de hoofdhuid) en ga zo door naar de punten, houd de föhn niet te dicht op het haar.
  6. Hoe groter de doorsnede van de föhnborstel, hoe meer volume vanaf de aanzet en hoe grover de slag in het haar zal zijn. Hoe kleiner de doorsnede van de borstel, hoe meer slag er in het haar komt. (gebruik hiervoor een ronde borstel van GHD of Kevin Murphy)
  7. Blijf heen en weer draaien met de borstel zodat de warmte van de föhn zich beter kan verdelen en het haar snel droogt. Pas op dat je de borstel niet te ver doordraait en vast komt te zitten.
  8. Wanneer je haast hebt, of een lamme hand van het föhnen, kun je ervoor kiezen om zowel de zijkant als de achterkant tot net onder de kruin met een borstel te föhnen en de bovenlaag met grove klittenbandrollers in te zetten. Houd even de föhn erop, laat afkoelen en haal de rollers er weer uit.
  9. Voor een langer behoud van het volume is het sowieso belangrijk dat je het haar goed laat afkoelen. Rol elke lok die je hebt geföhnd om je hand en zet ‘m vast met een klem.
  10. Spray wat haarspray (Kevin Murphy Session Spray) in je lokken om je coupe wat langer houdbaar te maken.

Mocht je aan deze tips niet genoeg hebben, dan kunnen wij altijd een 1 op 1 styling sessie voor u inplannen om alle tips en trucs met u door te lopen. Intresse in een ‘hoe style ik mijn eigen haar’ sessie? Mail, bel of kom vrijblijvend bij ons langs voor meer informatie.

Leave a Reply