Skip to main content

De meeste vrouwen spenderen graag tijd aan hun haar: stijlen, krullen, knippen en natuurlijk kleuren. Verander je van haarkleur? Dan is het soms ook nodig om kleine aanpassingen te doen in je make-up routine. Hierbij een lijst waar je op moet letten als je pas je haar hebt geverfd.

  1. Je huidskleur


“Als je van brunette naar blond gaat, moet je misschien een foundation kiezen met een warme ondertoon. Al is het maar een beetje extra swipen met je bronzer”, vertelt onze eigen make-up artist Dominic Vleer. Dat is overigens sowieso een tip wanneer je er bleek uitziet. Bekijk natuurlijk wel van te voren welke ondertoon je hebt voor de perfecte foundation. Weet je niet hoe? Maak eens een afspraak in een luxe parfumerie of in de Bijenkorf bij één van de beauty brands.

  1. Je ogen


Speel een beetje met eyeliner en oogschaduw en kijk wat het beste jouw gezicht past. Blondines kunnen beter gaan voor de kleuren chocolade en aquamarijne, en brunettes voor donkerpaars en smaragdgroen. Bij redheads is het ook afhangelijk van de ondertoon van de ogen

  1. Je lippen

Met de kleur van je lippen kun je goed experimenteren. Roze lippen met blond haar of roze lippen met donker haar: alles kan.

  1. Je wenkbrauwen


Als je donker haar hebt, is het slim om voor een tint lichter te gaan en als je blondine bent voor een tint donkerder. Je haarkleur hoeft dus niet per se te matchen met je de kleur van je wenkbrauwen. We raden je aan om naar een wenkbrauwspecialist te gaan zodat je zeker weet wat goed bij je past. Joel en Linda zijn de Wenkbrauwspecialisten bij TOF.

Closeup beautiful woman with eyebrow brush tool on blue

Leave a Reply