Skip to main content

Naar de kapper gaan is ontspannend. Lekker alleen maar zitten en naar buiten met een nieuwe look. Tenminste, het hoort ontspannend te zijn. Iedereen heeft wel eens kappersvrees als je een totaal nieuw kapsel wilt en de professionals van TOF helpen je zodat je tevreden de salon verlaat.

  1. Neem plaatjes en beelden mee en zeg wat je er precies mooi aan vindt. Let er wel op dat de afbeelding in de buurt komt van jouw haar wat betreft dikte en structuur.
  1. Zeg duidelijk wat je absoluut níet wil en lelijk vindt.
  1. Trek een mooie outfit aan, eentje waar je je goed invoelt en die bij je past. Dit helpt je kapper te begrijpen welk totaalplaatje je in je hoofd hebt.
  1. Laat kapperstermen over aan de kapper om verwarring te voorkomen.
  1. Vertel wat jouw ‘haarproblemen’ zijn. Je kapper kan je advies geven over wat je dan beter niet kunt doen of wat niet mogelijk is om teleurstelling te voorkomen.
  1. Leer elkaar kennen en elkaars woorden interpreteren. Als je de kapper vertelt over je lifestyle, hobby’s, werk en kledingstijl kan hij of zij jou beter adviseren wat bij je past.
  1. Geef ook aan hoe je wil dat mensen jou zien, bijvoorbeeld sexy, zakelijk, georganiseerd, stoer, nonchalant, sportief…
  1. Je kapper kan je goed advies geven wat betreft haarkleur en kapsels die bij je gezichtsvorm en huidskleur passen. Dit is vooral belangrijk als je een grote verandering wil ondergaan. Het beste kan je dan vooraf even langs gaan om een afspraak te maken in plaats van telefonisch een afspraak te maken.
  1. Laat de kapper jouw uitleg samenvatten om zeker te weten dat jullie elkaar begrijpen.
  1. Als je twijfelt of als iets niet duidelijk is, wees dan niet bang om dit te zeggen! Je kapper is pas tevreden als jij óók tevreden en stralend de salon uit loopt!

Leave a Reply