Skip to main content

Het gaat allemaal niet vanzelf…lekker vallend en goed uitziend haar. Vandaar dat wij 7 do’s en dont’s op een rijtje hebben gezet zodat je precies weet wat te doen met je haar.

1. Was gel of wax uit op droog haar
Om je stylingproduct het beste uit te wassen, breng je shampoo aan op droog haar. Spoel het daarna uit en je haar is weer schoon.

2. Niet wrijven maar droog deppen
Ruig met de handdoek over je haar gaan, droogt de boel wel sneller maar het kan ook haarbreuk en gespleten punten opleveren. Dep dus liever.

3. Verzorg je hoofdhuid
De kwaliteit van je haar is voor een groot gedeelte verbonden met de gezondheid van je hoofdhuid. Verzorg deze dus goed, door middel van hydraterende shampoos en stylingproducten.

4. Was je haar niet te vaak
Beperk het wassen van je haar tot twee keer per week en doe dit alleen vaker als je haar echt vies is. Te veel wassen zorgt namelijk voor een droge hoofdhuid. Om dit sowieso te voorkomen, kun je het beste altijd een voedende conditioner gebruiken na het wassen.

5. Houd kalend haar kort
Heb je last van beginnende kaalheid, draag dan een kort kapsel. Dunner wordend haar valt meer op naarmate het langer wordt.

6. Niet heet drogen
Gebruik je een föhn om je haar te drogen? Zet deze dan op de koudste stand. De hitte, zeker van dichtbij, beschadigt je haar. Heb je de tijd niet, sta dan gewoon vijf minuutjes eerder op.

7. Was niet met koud water
Belangrijke voedingsstoffen voor je haar worden aangevoerd via de hoofdhuid. Een koude douche zorgt ervoor dat de toevoer wordt afgeknepen. Maar hier dan ook geen gewoonte van.

Leave a Reply