Skip to main content

Een Spaanse ongewassen, slonzige zwerver die transformeert in een coole machoman. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Jose Antonio maakte het mee. Antonio raakte depressief en kwam op straat te staan en moest zijn geld verdienen als parkeerwachter. Alleen op deze manier kon hij eten kopen. In deze korte documentaire legt de 55-jarige Spanjaard uit hoe zijn leven er vroeger uitzag.

Met zijn dunne lichaam, zijn snelle manier van praten en indringende ogen wekt Jose niet de indruk dat hij een Gentleman is. Zijn haar is lang en ongewassen en zijn kleren zien er ook niet al te fris uit.

Zwerver-die-transformeert-1

 

Don Juan
Wie de foto hierboven ziet, kan het waarschijnlijk nog steeds niet geloven. Bij collega kapsalon La Salvajera in Mallorca boden ze hem een gratis make-over aan en plaatste een video van de gebeurtenis op Facebook. Antonio’s transformatie maakt vooral bij hemzelf grote indruk en de voormalige elektricien krijgt tranen in zijn ogen. Na de knip- en verfbeurt wordt Jose, als een echte Don Juan, in een stijlvolle rode broek en een wit overhemd gestoken.

“Waar is je Ferrari, vriend?”
Vervolgens gaat de 55-jarige Jose de straten van Mallorca op om te zien of de buurtbewoners hem nog herkennen. Velen hebben echter niet eens door dat hij het is. Hun monden vallen letterlijk open van verbazing. Een van hen maakt zelfs de opmerking: “Waar staat je Ferrari, vriend?”

Zwerver-die-transformeert-1-2

 De Geest van het Plein

Jose stond bekend als De Geest van het Plein, maar zal nu ook dankzij deze indrukwekkende metamorfose worden herinnerd. De video is in het Spaans, maar eigenlijk zeggen de beelden van deze korte documentaire genoeg.

https://youtu.be/5sPFfWNLgq4

Leave a Reply