Skip to main content

Ook in de zomer wil je gezond en stralend haar hebben. Maar door zon, chloorwater en zeewater is je haar in de zomer sneller beschadigd. Hoog tijd voor wat beautytips zodat je lokken er ten alle tijd goed uitzien!

Tip 1) De hitte van de zon droogt je haar uit en ontkleurt het. Dat zorgt voor die schattige geblondeerde plukken in je haar, maar eigenlijk zijn die plukken dus een teken dat je haar beschadigd is. Draag daarom een pet, hoedje of knoop een stylish sjaaltje in je haar. Ook je haar vast dragen, in een vlecht of staart, beschermt tegen de zon.

Tip 2) Maak je haar nat voordat je in chloorwater gaat zwemmen. Hierdoor voorkom je dat het haar veel chloor opneemt. Na het zwemmen goed uitspoelen met lauw water haalt ook het laatste restje chloor uit je haar.

Tip 3) Gebruik in de zomer extra haarproducten, zoals een speciale zonnespray voor in je haar of een glansspray die je haar gehydrateerd houdt in de zon. Het is een echte aanrader voor mooi gehydrateerd en glanzend haar. Als je veel zwemt of zweet, is het wel handig om opnieuw te sprayen voor optimale bescherming.

Tip 4) Als je een dagje op het strand bent geweest is het belangrijk om na afloop het haar te wassen. Het zand beschadigt namelijk je haar en ook het zoute zeewater moet er uitgespoeld worden. Gebruik bij voorkeur een shampoo en conditioner met panthenol, jojoba of keratine.

Tip 5) Ook in de zomer is het belangrijk om je haar regelmatig te laten knippen. Door chloor, zon en zeewater versnelt en verergert namelijk het proces wat je punten splijt en zul je uiteindelijk alleen maar meer van je lengte af moeten knippen. Dus ook als je ‘spaart’ voor lange lokken, gewoon om de zes weken naar de kapper voor je dode punten.

Tip 6) Let op met het stylen van je haar. In de zomer is je haar al gevoeliger voor invloeden van buitenaf en een fohn, krul- of stijltang op volle hitte helpt hier niet aan mee. Kies dus voor een lage temperatuur tijdens het stylen.

Tip 7) Ondanks al je goede verzorging, kan je haar alsnog gaan pluizen en stug aanvoelen. Investeer daarom in wat goede stay-in verzorgingsproducten, zoals een haarmasker of haarolie. Een haarolie gaat pluizen tegen en zorgt ervoor dat je haar ook nog een mooie glans houdt.

Leave a Reply