Skip to main content

Who run the world? French Browns. Ja echt, want het overgrote deel van de vrouwelijke bevolking heeft bruin haar. Het is en blijft een supervrouwelijke en sophisticated haarkleur. Audrey Hepburn, Angelina Jolie, Adriana Lima… Do we need to say more? Ben jij gezegend met bruine lokken? Lees dit dan even. 

 

Je kunt als brunette heel gemakkelijk meebewegen met de seizoenen én de trends. Want licht en donker, warm en cool, ombré en brondé, het is allemaal mogelijk binnen de bruine lokkenwereld. Van hazelnootbruin en kastanjebruin tot mahonie- en chocoladebruin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

1464170448_-collage brunettes kopie

 

Slim & sensueel

Maar er zitten meer voordelen aan het brunette-zijn. Uit een onderzoek van Daily Mail bleek dat 60% van de ondervraagde mannen voor brunettes kiezen. De enquête werd afgenomen bij 2000 mannen uit het Verenigd Koninkrijk. Mannen denken dat meisjes met donker haar ‘verstandiger’ en ‘interessanter’ zijn. Ze zouden beter het huishouden doen, beter met geld omgaan en beter zijn in bed. Heus!

visuel_bloc_french_girl_hair_pdf_500_10000

 

3x Make-up tips voor brunettes

Je hoeft alleen maar naar de eyeliner van Audrey Hepburn, de rode lippen van Liz Taylor en de no make-uplook van Angelina Jolie te kijken om te weten dat brunettes enorm veel geluk hebben. They can rock anything!

brunettes makeup

 

  1. COLORED LIPS

Stikjaloers zijn de non-brunettes, want bruinharigen kunnen werkelijk élke kleur lipstick hebben. En het staat ook nog eens fantastisch. Ga je voor een zomerse day look, kies dan voor een roze, oranje of koraalkleur, en voor een evening look pak je een mooie donkerrode of -paarse lipstick.

 

  1. HEAVY EYES

Heb je feestje of speciale gelegenheid waarbij je mag uitpakken? Ga voor een donkere smokey eye voor een sexy en mysterieuze oogopslag. Kijk voor de oogschaduw waarmee je de ooglook creëert naar de kleur van jouw ogen. Bij grijze/blauwe ogen staan warme tinten zoals bruin en goud heel erg mooi en koele tinten (grijs, taupe etc) complimenteren groene ogen. En bruine ogen? Daar kun je eigen veel kanten mee op, zelfs blauw!

 

  1. Au Naturel

Maar ook die natuurlijke look staat een brunette waanzinnig. Brunettes hebben vaak donkere wimpers en donkere wenkbrauwhaartjes en dat werkt in zijn voordeel. Een blote billengezicht? Wat is dat? Geen blondine of redhead kan er zo goed uitzien met alleen een lippenbalsem en een BB cream.

 

Hair inspiration: only for brunettes

Bruine lokken zijn op hun mooist als ze glanzen en het is daarom belangrijk om ze goed te verzorgen. Maar daarnaast heeft bruin haar niet veel styling nodig om er geweldig uit te zien. Glanzende lokken zijn prachtig wanneer ze steil zijn (gebruik een heat protection spray wanneer je de stijltang gebruikt). Of ga aan de slag met een dikke krultang om mooie grote krullen of golven te creëeren. Dit betekent echter niet dat je niet creatief mag zijn, want ook brunettes kunnen lekker meevaren op de braids trend. Laat je inspireren door deze knappe brunettes.

 

shiny & Sleek

1464178099_brunet2

Loose curls

1464178082_brunet1

Brunette Braids

1464178053_brunet3

Verleng je bruine haarkleur 

Bruine lokken zijn op hun allermooist als ze glanzen en wanneer het haar net gekleurd is. Maar gekleurd haar kan helaas ook dof worden na een aantal weken. Gelukkig heeft L’Oréal Professionnel nu de oplossing tegen het vervagen van jouw haarkleur. Vanaf nu zit er in de Cool cover serie van de professionele kleurproducten die wij bij ons in de salon gebruiken een extra lang cool effect en hebben de nieuwe French Brown tinten van Majirel een extra nauutrlijk resultaat, die jouw haarkleur verzorgt en laat glanzen tot wel 6 weken na het kleuren.

 

Voor de bruine lokken zijn er dus oneindig veel mogelijkheden. Wij adviseren je graag!

 

(Bron: Trendalert.nl, L’Oreal Professionnel, L’Oreal Paris.

 

 

Leave a Reply