Skip to main content

Het is 2019, Je hebt besloten voor een andere haarkleur te gaan… maar waar moet je precies rekening mee houden?

De ondergrond van je kleur:
Je natuurlijke haarkleur en je kleurgeschiedenis is bepalend voor de kleur die je kunt toepassen. Ga je voor totaal iets anders is het belangrijk dat we een op maat gemaakt stappen plan maken voor het behoud van de kwaliteit van je haar en het optimale kleur resultaat te kunnen bereiken en te behouden.

Donker vs. licht:
Je kunt niet lichter verven op gekleurd haar. Als je toch voor die platina blonde look wilt gaan is het noodzakelijk dat we je haar ontkleuren om zo een canvast te creëren waar we de ideale kleur op kunnen bereiken. Ben je blond en ga je voor een donkerdere kleur is het soms noodzakelijk om voor een warmere kleur te gaan om groen haar te voorkomen.

Bijhouden:
Hoe groter het contrast is met je natuurlijke kleur af gaat, hoe vaker je het zal moeten bijhouden. Behoud van de optimale kleur gaat samen met een goede haarverzorging en regelmatig naar de kapper om het bij te laten werken. Lees snel veder….

Niet voor iedereen:
Niet elke kleur staat iedereen mooi. De ondertoon van je huid, natuurlijke haarkleur en de kleur van je ogen hebben hier allen invloed op. Ook de hoeveelheid tijd die je aan je haar wilt besteden is belangrijk. Wij zijn daarom erg eerlijk tijdens ons advies gesprek om een zo goed mogelijke diagnose te kunnen stellen hebben wij zo veel mogelijk informatie van je nodig. Neem daarom plaatjes mee van wat jij in gedachten hebt, benoem tijdens het maken van jouw afspraak duidelijk jouw wensen en vertel eventuele bijzonderheden. Wij streven naar een optimaal resultaat waarin wij jouw wensen kunnen vertalen in een mooie coupe en kleur.

Waarom wordt een kleur uit een pakje van de drogisterij nooit zoals het op de verpakking staat?

Een pakje uit de winkel ziet niet jouw huidige haarkleur, hoeveel grijze haren je hebt, en de conditie van je haar . Om deze reden valt het resultaat vaak anders uit. Het is een agressief product waar je geen advies bij krijgt.

Daarom is kleuren in de kapsalon een beter idee:

In de salon word je kleur persoonlijk voor jou gemaakt. Er worden soms wel 5 kleuren gemengd om een mooi resultaat te krijgen. Ook heeft de aanzet van je haar vaak een andere kleur nodig dan de punten, iets wat je met een pakje thuis niet kunt doen. Ook hebben onze kleurspecialisten alle know how in huis om jou te voorzien van een eerlijk advies en de laatste kleurtrends en technieken om je haarkleur een unieke touch te geven.

Wat kan ik doen om mijn haarkleur mooi te houden?

Juiste verzorgingsproducten:
Het allerbelangrijkste is dat jij je haar goed verzorgd met de juiste haarproducten, passend bij je haartype. Alleen dan blijft je haar mooi en gezond. Investeer in kleurbeschermende producten zoals een shampoo en conditioner speciaal voor jouw haarkleur.

Met enige regelmaat naar de kapper:
De ene haarkleur is de andere niet, daarom is het belangrijk dat je het advies van de kapper opvolgt. Heb je haar dat ge-highlight of ontkleurd is dan zal de kleurtoon sneller verlopen en zal je dat een in de 3 tot 6 weken bij moeten werken. Krijg je een uitgroei omdat je een totaal andere kleur hebt of dat je eerste grijze haren doorkomen, is het van belang dat je jouw haar eens in de 4 tot 6 weken laat kleuren. Heb je een trendy haarkleur met een bewuste uitgroei is het mogelijk dat je makkelijk eens in de 3 maanden naar de salon toe komt om je haarkleur op te laten frissen.

Extra Tips:

  • Na het douchen je haar naspoelen met koud water zorgt voor meer glans.
  • Door shampoo gaan de haarschubben ‘open’ staan, zorg altijd dat je deze weer ‘sluit’ met een conditioner.
  • Een anti roos shampoo vervaagd kleur uit je haar.
  • Wacht 48 uur na het kleuren met haren wassen.

Voor meer informatie kun je natuurlijk bij ons terecht! We geven je graag persoonlijk advies zodat we samen je wensen kunnen bespreken en tot een mooi resultaat kunnen kome.

Liefs Team SalonTOF.

Leave a Reply