Skip to main content

Korte kuif
De kuif is een moderne klassieker en is sinds de jaren ’50 een van de meest iconische haarstijlen ter wereld. Sterker nog: de kuif is zelfs nog nooit een periode niet populair geweest. Het is een praktische haarstijl die je een verfijnde look geeft. Niet te saai, niet te overdreven.

De korte kuif is de moderne variant van de kuif en hoort wat ons betreft tot de trends en herenkapsels van 2018. Je kunt variatie aanbrengen door je haren strak naar achteren te kammen of je vingers te gebruiken en een messy kuif te creëren.

Ivy League
Het Ivy League kapsel is ideaal voor jou als young professional die een zakelijk kapsel zoekt dat tevens makkelijk in model is te brengen en waarmee je kunt variëren.

Ivy League is een variant op de buzz cut waarbij de haren bovenop het hoofd wat langer zijn. Dit zorgt dat je je haren naar wens kunt stylen. Dit kapsel is afkomstig van de “Ivy” colleges in Amerika, waar sport een alledaagse activiteit is. Ivy League kapsels zijn dus ideaal voor ontspanning en inspanning.

Natuurlijke scheiding
De natuurlijke scheiding is een smart casual haarstijl die voor elke gelegenheid geschikt is. We spreken van “natuurlijk” omdat deze variant niet superstrak en shiny is. De scheiding is een tijdloze haarstijl en behoort tot een van de klassiekers. Een scheiding valt goed te combineren en is daarom geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

Een scheiding typeert zich door de haren die naar een kant zijn gekamd waardoor een duidelijke scheidingslijn zichtbaar is. Bij langere lengtes krijgen je haren automatisch meer volume.

Slicked back
Slick back kapsels zijn letterlijk “slicked back”, wat duidt op de haren die naar achteren op het hoofd liggen. Slicked back kapsels zijn er in twee varianten: de moderne en de klassieke. Voor de herenkapsels van 2018 zien we dat de moderne variant het meest gekozen wordt.

De klassieke variant is degene waarbij de haren strak op het hoofd liggen, waar de moderne slicked back meer volume heeft. De klassieke slick back breng je in model met een haarkam , de moderne met je vingers. De slick back laat zich makkelijk combineren met een undercut, wat je een opvallende en stoere look geeft.

Deze haarstijl werkt prima voor rechte haartypes. Als je krullen hebt dat is een slicked back helaas niet voor jou omdat het vrijwel onmogelijk is om je haren recht naar achteren te laten vallen, zelfs met een strong hold product en haarspray.

Moderne pompadour
De Pompadour is een eeuwenoud kapsel, oorspronkelijk in model gebracht door Madame de Pompadour. De moderne variant is qua volume hetzelfde maar wordt gecombineerd met een undercut, wat het verschil tussen de zijkanten en kuif bovenop extra groot maakt.

De Pompadour is een opvallend kapsel voor medium lange haren en geeft je haren een volumineuze kuif. Deze haarstijl vereist een aantal stappen om in model te brengen en is niet voor jou geschikt als je binnen het kwartier klaar wilt zijn met je haren in model brengen.

De Pompadour kies je als je een kapsel zoekt waarmee je wilt opvallen.

Fringe
De fringe is een kapsel waarmee je zonder grote ingrepen jouw persoonlijke look kunt veranderen. Het is een ideale haarstijl om mee te experimenteren en er zijn drie opties: de korte, medium lange en hoekige fringe.

De fringe is een haarstijl waarbij de langere haren bovenop naar voren in model worden gebracht en over het voorhoofd vallen.

French Crop uit Peaky Blinders
De hitserie Peaky Blinders heeft sterke invloed op de haartrends en herenkapsels van 2018. De Shelby’s dragen in deze serie een undercut in combinatie met een French crop. Deze stijl dateert uit de jaren 20 en was destijds populair omdat je tegenstanders tijdens gevechten je haren minder makkelijk konen vastgrijpen. De French Crop is een praktisch kapsel waarbij de haren bovenop wat langer zijn ingeknipt. Je hebt een lichte haarcrème of wax nodig om je haren in model te houden, wat dit kapsel erg praktisch maakt.

herenkapsels-2018-peaky-blinders-french-crop-06 fringe-kapsel-man-2018-01 herenkapsel-2018-pompadour-05 jake-gyllenhaal-beard-slicked-back-hair-400x290 herenkapsels-2018-scheiding-06 ivy-league-kapsel-2018-02 2018-herenkapsels-kuif-02

Leave a Reply