Skip to main content

Peet Hofmans heeft na twintig jaar het roer omgegooid. Op 1 maart van dit jaar verkocht hij zijn ICT-bedrijf om zijn droom waar te maken: een eigen hotel. Het hotel bevindt zich in een oud kazernegebouw dat toen nog enigszins verloren stond op een groot open terrein in Den Bosch.

Ooit stonden hier rupsvoertuigen. Dikke muren en dito betonnen vloeren. Lekker koel dus. De verbouw activiteiten zijn inmiddels afgerond. Met behoud van het unieke karakter is hier een plek gerealiseerd waarbij ontmoeten in een ‘laid-back’ sfeer centraal staat.

‘Het concept Willemspoort’ behoeft enige uitleg. Momenteel staat het hotel enigszins verloren tussen een groot transferium met honderden auto’s, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Koning Willem I College en de Onderwijsboulevard. Dat gaat echter in rap tempo veranderen! Willemspoort is een nieuw te ontwikkelen stedelijk gebied waar 302 appartementen gerealiseerd zullen worden (75 sociale huurwoningen, 75 koopwoningen en 152 beleggershuurwoningen). Het zal een uniek woongebied worden, gelegen tussen de bruisende Bossche binnenstad en het natuurgebied De Gement.

 

De voormalig kazerne op het park, ofwel de KASerne was niet zomaar te koop. Er moest een toegevoegde waarde zijn voor het toekomstige park. We zijn bijzonder trots dat de gemeente voor deze invulling en ons plan heeft gekozen.

De KASerne is een ontmoetingsplaats geworden voor ondernemers, overheid, onderwijs, omwonenden en zorg. Een hotel, restaurant, conferentieruimte en een 30 meter lange kas die flexibel inzetbaar is door de verschuifbare wanden. De combinatie van grote recepties, private dining en overnachting is essentieel. Er kan vergaderd worden, er kunnen recepties gegeven worden en familieleden kunnen een kamer boeken op twee minuten loopafstand van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Het restaurant telt circa 65 couverts en er is ruimte voor besloten bijeenkomsten vanaf 10 personen. Een groot terras met een prachtig weids uitzicht en de hele dag zon, verleend toegang tot de vele culturele activiteiten in de Bossche binnenstad.

Restaurant
Het restaurant heeft een stoere, simpele kaart waar je kunt kiezen uit verrassende en gezonde gerechten. De gerechten worden op ambachtelijke wijze bereid met streekproducten en waar mogelijk zoveel mogelijk biologisch. De kaart is compact en zodat we om de twee weken iets nieuws en verrassends kunnen bieden.

Iedereen moet zich er thuis kunnen voelen. Tijdloos en geen gehaast; ze gaan mee met de flow van de dag, passend in het ritme van onze gast. Is de afspraak uitgelopen en wil je later op de avond nog iets kleins eten of ben je op zoek naar een goed gesprek? Schuif gerust aan! Er zijn meerdere sferen in de KASerne; van rustig eetgedeelte tot borrelen bij de open keuken of relaxen in de lounge. Zo heb je alle vrijheid om voor de sfeer te kiezen waar jij op dat moment zin in hebt. Respect voor natuur en milieu; dat zal de wapenspreuk zijn van dit restaurant.

 

de-kaserne-den-bosch-cataplana-coquille-schelpdieren-saffraanrijst-750px-600x420

Hotel
De KASerne is een hotel en restaurant en een vernieuwende locatie met een frisse blik op ontmoetingen. Om aan de vraag naar inspirerende logeerplekken in ‘s-Hertogenbosch tegemoet te komen, is er niet alleen een vergaderlocatie en restaurant gebouwd, maar heeft de KASerne ook een hotelfunctie, waar duurzaamheid en goed leven hét onderwerp zijn. De kamers zijn gebouwd in verschillende uitvoeringen en een aantal met grote raampartijen. Er zijn acht riante kamers en één luxe suite met een ruime werkplek, ook geschikt voor een langdurig verblijf.
Voor hun gasten moet de KASerne voelen ‘als thuis’ en passen zij zelfs de kaart aan, passend bij de cultuur en voorkeur van onze gast. Iedere kamer biedt een keuze tussen twee verschillende dekbedden en hoofdkussen. De WiFi is razendsnel en voor hun hotelgasten hebben ze een gereserveerde bandbreedte. Brabantse gastvrijheid. Ze gaan ver en vragen bij iedere beslissing; hoe ervaart onze gast deze keuze?

 

hotelkamer-de-kaserne_kamer-600x444

Meer informatie over deze leuke nieuw hotspot van Den Bosch verwijzen wij je door naar de website van de Kaserne www.dekaserne.nl

Leave a Reply