Skip to main content

Je hebt een nieuwe coupe en met alle stylingproducten van de kapper hebben ze er een mooi plaatje van weten te maken Je probeert aandachtig op te letten bij wat de kapper allemaal uitlegt over je styling, maar de volgende ochtend sta je radeloos met de kam en föhn van je vriendin in je handen. Hmm..toch maar weer diezelfde wax of gel er insmeren om er wat van te maken. Wij geven je een paar tips zodat je ook thuis je kapsel kunt stylen voor dat kappersresultaat!

stap 1. Prepare

Het gaat bij de meeste mannen voornamelijk mis bij de voorbereiding van het haar. Smeer alsjeblieft geen wax of clay in het haar terwijl het nog nat is van de douche. Tenzij je graag je haar vast wilt plakken. De truc is om het product op droog haar aan te brengen. Terwijl je het haar droog föhnt breng je het haar alvast in model met een borstel of kam. Met krullend haar is het niet zo’n goed idee om te föhnen omdat je alle krullen eruit föhnt. Dus in dit geval kun je beter je haar laten opdrogen. Het is geen probleem als het haar vervolgens een beetje pluizig is, dat is de volgende stap!

stap 2. Style

Les nummer 2, gebruik niet te veel producten in je haar. Je denkt dat je ervoor zorgt dat er geen beweging meer zit in het kapsel, maar het ziet er vooral vettig en plat uit. Het haar wat je net zo mooi omhoog hebt geföhnd, zakt nu namelijk meteen in. Gebruik niet meer dan een vingertopje van jouw stylingproduct. Heb je droog haar dan gebruik je een vetter product zoals wax of lotion, heb je juist vettiger haar gebruik dan een clay. Wrijf het product warm in je handen en breng het alleen aan in de punten van het haar. Ga dus niet met je handen volledig door je haar. Vervolgens kun je met je handen of een borstel je haar in het juiste model brengen afhankelijk van hoe netjes of casual jouw kapsel moet zitten.

stap 3. Spray

Dit is geen vereiste, maar wil je dat het kapsel goed blijft zitten, raden we in de meeste gevallen aan om haarspray aan te brengen. Niet de hele bus leegspuiten natuurlijk, maar houdt de bus een eindje van je haar af zodat het alleen verstuift. Vervolgens kun je het met je handen nog een beetje bijwerken.

Geen idee welke producten het beste bij jouw nieuwe kapsel passen? Vraag het aan je stylist. Je zult echt verschil merken wanneer je gebruik maakt van professionele stylingproducten in tegenstelling tot de producten bij de drogisterij. Investeer in je kapsel en maak je morning ritual een stuk makkelijker!