Skip to main content

Highlights zijn zoveel meer dan simpele lichtje plukjes in je haar. Goed gezette highlights kunnen je ogen accentueren en je gezicht shapen. Daarnaast kunnen ze dun haar voller laten lijken door gebruik te maken van subtiele nuances en natuurlijk ogende kleurverschillen. Yes please!Iedere kapper kan je vertellen dat er verschillende soorten highlights en verschillende kleurtechnieken bestaan. Wanneer je bij je kapper in de stoel zit voor een behandeling is het dus slim om van tevoren te kijken welke mogelijkheden er zijn en welke highlight er bij jou past. Salon TOF’s Color Expert Jill weet als geen ander hoe belangrijk het vinden van de juiste highlight is. Read on voor haar essentiële tips & tricks.

De ene highlight is de andere niet

Misschien ken je hem nog wel: de ouderwetse coupe soleil. Plukjes haar werden met een naald kris kras uit een muts geweven en op deze manier gekleurd. Helaas zorgt deze methode vaak niet voor het mooiste resultaat, en we zijn dan ook blij dat er sindsdien een hoop verbeterd is op het gebied van highlighting technieken. Jill zet de belangrijkste soorten highlights op een rijtje:

Bij classic highlights worden er folies door het hele haar gezet. Zo wordt het haar gekleurd in nuances die meestal dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt voor fijne highlights met een natuurlijk, sun-kissed effect; net alsof je haar door de zon opgelicht is.

  • Zo’n sun-kissed look bereik je ook met balayage: met deze techniek worden de highlights naar de punten toe steeds lichter.
  • Iets meer diepte in je haar? Kies dan voor ecaille: een balayage-achtige techniek, maar dan ingekleurd met verschillende tinten zodat je net iets meer shadow in je haar krijgt.
  • De prachtige color melt techniek: classic highlights, maar dan ingekleurd met een balayage- of ecaille techniek voor een super natuurlijke overloop.
  • Block highlights en circle highlights zorgen ervoor dat bepaalde delen van je kapsel, bijvoorbeeld je pony, extra goed uitkomen. Perfect om helderheid in het haar te creëren.
  • Als jij ons de optimale controle wilt geven (as you should, vertrouw de expert!) kies je voor free hand highlights: de colorist kijkt dan precies naar hoe je haar valt en past de kleuring hierop aan door de highlights uit de vrije hand te zetten.
  • Highlights niks voor dames met kort haar? Totaal niet waar! Voor diamond highlights wordt het haar verdeeld in diamantvormige secties, wat zorgt voor een cool resultaat bij korte kapsels of losse lokken.

Highlights van nu

De highlights van nu zijn subtiel met veel transparant kleurverschil. De barcode trend van de jaren ‘90, waarbij high- en lowlights met een sterk kleurverschil naast elkaar gezet worden voor een super strak contrast, zien we nu dus nauwelijks nog langskomen. Wij als professionele haarkleurspecialisten zullen dan ook werken met de juiste tools,om het gewenste resultaat te bereiken.

Fun fact: we kennen natuurlijk allemaal het ultieme ‘90s kapsel ‘de Rachel’, bekend geworden door Jennifer Aniston’s personage in Friends, maar wist je dat de actrice bekend stond als de eerste met een coupe met echte high- en lowlights? Geen wonder dat het kapsel zo’n hit was!

Take care

Net als bij elke andere kleurbehandeling, is het enorm belangrijk om je highlights goed te verzorgen. Gebruik minstens één keer in de tien dagen een masker of kom regelmatig langs bij ons voor een Glossing behandeling waarbij je haar verzorgd wordt met een toner. Zo voorkom je droge punten en blijven je lokken gezond en shiny.

Vraag je colorist ook eens naar de mogelijkheden van Olaplex. Dit wondermiddel zorgt ervoor dat je haar niet beschadigd, maar juist versterkt wordt tijdens het kleurproces.

Geïnspireerd? Breng dan een bezoek aan SalonTOF.

Highlight your hair, highlight your life!

Styles-With-Blonde-Highlights1

Leave a Reply